2020-09-30 07:11:00 | Natuur Krimpenerwaard centraal in nieuwe expositie Streekmuseum

[ad_1]






  •  

keer gelezen






KRIMPEN A/D IJSSEL • ‘Oost West Kunstwaard Best’ is de titel van de nieuwe expositie die van start is gegaan in het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel. Er is werk te zien van vier kunstenaars die zich hebben laten verwonderen door de natuur in de Krimpenerwaard.

De kunstenaars zijn Jannie van Essen uit Schoonhoven, Nora van Krimpen uit Krimpen aan den IJssel, Ina Verkaik uit Lekkerkerk en Anneke Slappendel uit Ouderkerk aan den IJssel.  Alle vier maken zij werk dat geïnspireerd is op het landschap om hen heen. Alle vier met een andere blik, wat zorgt voor een grote diversiteit.

Anneke Slappendel houdt zich sinds 1980 bezig met keramiek, waarvan de laatste jaren zeer intensief. Haar werk bestaat uit handgevormde unica, zowel figuratief als functioneel. Ina Verkaik is kunstdocent en ook kunstenaar. In haar kunst probeert zij haar zienswijze en persoonlijke ervaringen vorm te geven en op diverse manieren te verbeelden. 

Textiel
Jannie van Essen deed een opleiding aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij werkt voornamelijk met textiel al dan niet gecombineerd met acrylverf. Belangrijk in haar werk is het gebruik van kleur. Door materiaal en kleur te combineren geeft zij uitdrukking aan wat haar bezighoudt en schept zij een eigen wereld.

Nora van Krimpen studeerde Ruimtelijke Vormgeving aan de Kunstacademie in Breda. Al tijdens haar studie was zij gefascineerd door biologische structuren en industriële constructies. Deze facetten vertaalt zij naar een eigen vormtaal waarin technisch vernuft en fascinatie voor de natuur verbeeld worden.

De expositie van de kunstenaars, die alle vier zijn aangesloten bij kunstenaarsvereniging KrimpenerKunstwaard, is tot en met 31 oktober te zien tijdens openingstijden van het museum.

www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply