2020-10-26 10:56:02 | Drie verdachten in Alkmaar aangehouden na vluchtpoging tijdens autocontrole

[ad_1]

ALKMAAR – De Alkmaarse politie heeft gisteravond drie verdachten aangehouden, nadat een viertal mannen bij een controle op de Drechterwaard de auto uitvluchtte. Bij de controle werden in de bestelauto onder andere inbraakgereedschap en materiaal voor een hennepkwekerij gevonden. 

Dat laat Bart Pruiksma, wijkagent in Vroonermeer en Huiswaard, via sociale media weten.

Rond 20:45 uur wilden agenten een auto bij Winkelwaard controleren. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde dat. Er werd een achtervolging ingezet, waarbij de politie de auto volgde over de Schinkelwaard en de Drechterwaard. De bestuurder stopte plotseling ter hoogte van de Rijperwaard en de vier inzittenden vluchtten de auto uit.

Helikopter

Na achtervolgingen te voet, onder andere door tuinen en door een sloot, konden er , met behulp van buurtbewoners en het inzetten van een helikopter, drie inzittenden worden opgepakt. Bij een van de aanhoudingen was pepperspray nodig. De drie mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Inmiddels heeft de Alkmaarse politie meer bekend gemaakt over de controle van een auto op de Drechterwaard, met daaropvolgend de aanhouding van drie verdachten. Dit blijken een 21-jarige Alkmaarder, een 27-jarige man uit Hoogwoud en een 28-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats te zijn, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Nader onderzoek

Naast inbrekersspullen en materialen voor een verborgen hennepkwekerij, vond de politie ook vermoedelijk gestolen goederen. In de auto werd inbraakmateriaal gevonden, materiaal voor hennepteelt en vermoedelijk gestolen spullen. De politie zoekt uit waar deze spullen vandaan komen. 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply