2021-01-20 10:30:00 | Haarlemmer Devon Donovan brengt eerste solo-single uit | Haarlems Weekblad

HAARLEM De Haarlemse zanger Devon Donovan treedt al geruime tijd op, onder andere met boyband Storm, maar een eigen cd had hij nog niet. Vrijdag 28 januari gaat zijn langgekoesterde droom in vervulling en brengt hij zijn eerste solosingle uit: ‘Zonder jou’. Het liefst had Donovan zijn eerste single groots gepresenteerd tijdens een live-optreden, maar dat zit er vanwege de huidige coronamaatregelen niet in. 

Donovan is vooral bekend als een van de vijf leden van boyband Storm, waar hij vanaf 2015 in zong. Met de eerste single ’This is love’ had de groep bescheiden succes in een aantal Europese landen en optredens in Nederland, Duitsland en België volgden. Het grote succes bleef echter uit en in 2019 stopte het avontuur voor de vijf boys en ‘ging de storm liggen’. 

De liefde voor zingen zat er al vroeg in bij Donovan. Als kleine jongen vond hij het al heerlijk om op een podium te staan, gewoon even de aandacht opeisen. De Haarlemmer begon met playbackshows, maar begon ook te zingen onder de douche. Vooral de galm die hij daar had beviel hem goed. Opgegroeid met Jan Smit probeerde hij vooral de Volendamse sound te imiteren, hetgeen hem bij het volgen van zijn eerste zanglessen moeilijk viel om weer af te leren. Donovan stortte zich volledig in de musicalwereld en maakte van daar uit de overstap naar boyband Storm. Na het uiteengaan van de boys besloot Donovan om solo door te gaan als zanger. 

Over zijn eerste single ‘Zonder Jou’ laat Devon Donovan weten dat hij de tekst schreef op een Italiaans nummer. “Een dierbare vriend attendeerde mij in 2011 op het liedje en of ik daar niet een eigen tekst op kon schrijven. Bij de eerste klanken kreeg ik gelijk een gevoel wat ik zou willen overbrengen. Binnen een dag schreef ik ‘Zonder Jou’ over mijn eerste gebroken hart. Ik was toen nog geen 20. En indertijd voelde dat alsof mijn hele leven er vanaf hing. Al bijna 10 jaar loop ik met dit liedje in mijn hoofd en nu ga ik dat dus delen met iedereen die het maar wil horen”.

Zonder Jou is vanaf 28 januari overal te downloaden en te streamen.

Bronvermelding:Haarlems Weekblad

Leave a Reply