2021-01-20 13:28:35 | Avondklok nabij en ‘dringend advies om visite tot één persoon te beperken’

[ad_1]

Dat maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport woensdagmiddag bekend.

Kamer moet instemmen

Wanneer de avondklok exact ingaat, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is er donderdag een Kamerdebat. Zodra daar een meerderheid voor de maatregel is, duurt het volgens Rutte ‘nog een paar dagen’ tot alles geregeld is.

Mocht de avondklok er komen, dan mag je niet meer zonder geldige reden de straat op tussen 20.30 uur ‘s avonds en 4.30 uur ‘s ochtends. ‘Een heftige maatregel’, aldus Rutte. ‘Niemand staat te juichen bij een avondklok. Ik niet, Hugo de Jonge niet, niemand niet.’

Bezoek ontvangen

Tot aan de persconferentie mocht je nog twee mensen van dertien jaar of ouder thuis ontvangen. Dat aantal is vanaf nu één. ‘Minder contacten, dat is en blijft de essentie. Bezoek thuis is een belangrijke bron van besmetting.’

Crematies en begrafenissen

Vanaf komende maandag gaat het maximum aantal aanwezigen bij een crematie of begrafenis omlaag van honderd naar vijftig.

Vliegverkeer

Om de nieuwe mutaties van het virus zoveel mogelijk buiten de deur te houden, geldt er vanaf zaterdag een vliegverbod vanuit de ‘risicogebieden’ Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en de landen in Zuid-Amerika.

Wat voor gevolgen hebben de avondklok en het nieuwe bezoekersadvies voor jou? Laat het weten via onderstaand formulier.

Lees ook:

LIVE: Welke nieuwe coronamaatregelen komen er?

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply