2021-01-20 17:52:52 | Stalinrichter Royal de Boer verkocht, maar blijft Duits

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Royal de Boer Stalinrichtingen is overgenomen door investeringsmaatschappij Mutares. Daarmee blijft het Leeuwarder bedrijf wel in Duitse handen.

Royal de Boer is elf jaar eigendom geweest van Gea Farm Technologies. Dit bedrijf nam de Friese stalinrichter in 2009 over van de Leeuwarder ondernemer Jan Zeinstra. Gea Farm Technologies is op zijn beurt onderdeel van de Gea Group in Düsseldorf, een beursgenoteerd technologisch conglomeraat met een omzet van circa 4,8 miljard euro.

Bij Gea Farm Technologies stond Royal de Boer al sinds 2019 in de etalage. Het Duitse concern wil zich meer richten op melk- en voersystemen. De nieuwe eigenaar is Mutares, een investeringsmaatschappij in München die gespecialiseerd is in de overname van bedrijven die afgesplitst worden van multinationals.

De verwachte groei van Royal de Boer Stalinrichtingen onder de paraplu van het internationale GEA is uitgebleven. Bij de overname had De Boer een omzet van 40 miljoen euro, op dit moment is dat circa 30 miljoen euro.

Eerst koeienborstels, later staalproducten

Royal de Boer telt ongeveer honderd medewerkers. Het bedrijf ontwerpt, produceert en installeert onder meer ligboxen, voerhekken en hek-, mest- en klimaatsystemen voor melkvee-stallen. Het bedrijf begon ooit in 1869 als een agrarische handelsonderneming voor veehouders.

Sinds 1890 is het een productiebedrijf. Eerst maakte het koeienborstels en later staalproducten. Sinds de jaren zeventig richt De Boer zich uitsluitend op stalinrichting in binnen- en buitenland.

De directie was niet bereikbaar voor commentaar.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://www.lc.nl/incoming/nssahu-201811164300.jpg/ALTERNATES/LANDSCAPE_768/201811164300.jpg” border_radius=”0″ link=”https://www.lc.nl/incoming/nssahu-201811164300.jpg/ALTERNATES/LANDSCAPE_768/201811164300.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:Leeuwarder Courant[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply