2021-01-20 18:47:32 | De Rouwe wil Fries geluk in Haags coalitieakkoord

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Het Friese ‘Lok op 1’ zou in Den Haag een plekje moeten krijgen in het coalitieakkoord van de nieuwe regering.

Die wens sprak gedeputeerde Sander de Rouwe (CDA) woensdag in Leeuwarden uit tijdens een vergadering van Provinciale Staten. Hij riep Statenleden op om via hun eigen partijlijnen de geesten rijp te maken.

Fryslân was de eerste provincie die een speerpunt maakte van de zogenoemde brede welvaartsgedachte. Dat heet hier ‘Lok op 1’; geluk op één. Brede welvaart zou ook in Den Haag een ,,absoluut speerpunt’’ moeten zijn, vindt De Rouwe.

Het regionaal inkomen in Fryslân is laag maar Friezen voelen zich gelukkigste inwoners van Nederland; de Friese paradox. Her en der in de provincie worden bloeizones ingericht voor een lang, gelukkig en gezond leven.

Provinciale Staten vergaderden woensdag over de nieuwe beleidsnota economie. Tot een internationaal congres over dit onderwerp met regio’s die hetzelfde nastreven komt het voorlopig niet. Dat is volgens De Rouwe ,,een puist werk’’. ,,Dat kost echt wel een paar ton.’’

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://www.lc.nl/incoming/v541m0-de-Rouwe/ALTERNATES/LANDSCAPE_768/de%20Rouwe” border_radius=”0″ link=”https://www.lc.nl/incoming/v541m0-de-Rouwe/ALTERNATES/LANDSCAPE_768/de%20Rouwe” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:Leeuwarder Courant[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply