2021-01-21 05:37:41 | Omgewaaide bomen en minder treinen door harde wind

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Zware windstoten hebben in sommige delen van het land tot overlast geleid. In onder meer Brabant, Gelderland en Utrecht waaiden bomen om en op het spoor leidde de harde wind tot vertragingen. Zo rijden er tussen Dordrecht en Roosendaal minder sprinters en is de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda uitgevallen.

In Arnhem raakten de takken van een omvallende boom een appartementencomplex aan, waardoor een raam sprong. Ook in onder andere andere Boxtel, Eindhoven en Lage Vuursche werd stormschade gemeld.

Vanwege de harde wind is de N307 tussen Enkhuizen en Lelystad. de Houtribdijk, dicht voor vrachtverkeer en auto’s met aanhanger. De ANWB waarschuwt dat het rijden met lege vrachtwagens en aanhangers lastig is.

Code geel

Het KNMI heeft voor heel Nederland, behalve voor de zuidelijke provincies, code geel afgegeven. Er kunnen nu nog steeds zware windstoten voorkomen, tot zo’n 80 kilometer per uur landinwaarts. Aan de kust kan de windsnelheid toenemen tot 90 à 100 kilometer per uur.

De zwaarste windstoot tot nu toe werd vannacht gemeten bij IJmuiden. Daar bereikte de wind een snelheid van 127 kilometer per uur, meldt .

Volgens het KNMI neemt de wind in de loop van de ochtend en het begin van de middag weer af.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://cdn.nos.nl/image/2021/01/21/708822/1008×567.jpg” border_radius=”0″ link=”https://cdn.nos.nl/image/2021/01/21/708822/1008×567.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NOS[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply