2021-01-22 09:18:13 | Zes winkels op de Nieuwendijk gesloten vanwege drugshandel

Nieuws uit mijn stad - Provincie Noord-Holland - http://nieuwsuitmijnstad.nl

Burgemeester Halsema heeft vrijdagochtend zes verschillende souvenir- en tabakswinkels op de Nieuwendijk voor onbepaalde tijd gesloten. In de panden werden materialen gevonden die bestemd zijn voor de handel in harddrugs. 

De politie kwam op het spoor nadat bleek dat alle zes de winkels verpakkingsmaterialen en versnijdingsmiddelen bij dezelfde leverancier bestelde. In de winkels stonden weegschalen, meetapparatuur en verpakkingsmaterialen, producten die vaak worden gebruikt in de drugshandel. 

De panden worden er dus van verdacht de drugshandel te faciliteren, wat een overtreding is van de Opiumwet. Om een onveilige situatie voor de buurt te voorkomen, zijn alle panden per direct gesloten. 

Witwassen

meldt dat het meerendeel van de gesloten winkels van Shoukat Ali C. zijn. Zijn familie wordt al sinds eind jaren negentig in de gaten gehouden voor witwassen. 


Bronvermelding:AT5

Leave a Reply