2021-01-22 12:21:29 | Twaalfduizend eendagskuikens geïnspecteerd – Rijnmond

Nieuws uit mijn stad - Provincie Zuid-Holland - http://nieuwsuitmijnstad.nl

Voor het eerst zijn in Hoek van Holland 12.000 eendagskuikens gekeurd. Dit gebeurde in het Animal Centre, een keurpunt op het terrein van veerbootbedrijf Stena Line. De kuikens kwamen daar met de ferry uit Harwich aan.

Animal Centre Hoek van Holland is het eerste en enige inspectiecentrum voor Nederlandse zeehavens, waar levende dieren veterinair geïnspecteerd worden. Import van levende dieren is door de Brexit alleen nog mogelijk na zo'n keuring. Luchthaven Schiphol heeft ook zo'n keurpunt voor levende dieren die met het vliegtuig vertrekken en aankomen.

De controles worden uitgevoerd door dierenartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), met toestemming van de Europese Commissie. Het centrum heeft ook een vergunning voor de controle van broedeieren.

De vergunning voor het keuren van paarden wordt later deze maand verwacht. Er is al een stalruimte ingericht voor zeven paarden.


Bronvermelding:RTV Rijnmond

Leave a Reply