2021-01-22 13:18:21 | Nog geen besluit over Friese evenementen: ‘Het is in deze tijd al bijna ondoenlijk om twee weken vooruit te kijken’

[sc name=”w3-main” provlink=”http://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-groningen” logoprov=”https://i.ibb.co/WPFPdDq/Logo-Province-Friesland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Friesland – http://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

Friese burgemeesters hebben geen afspraken gemaakt over het verbieden van grote evenementen in de provincie die tot de zomer gepland staan.

Dit in tegenstelling tot Drenthe en Groningen, waar al is besloten om evenementen sowieso tot 1 juni te schrappen wegens de hoge besmettingsgraad, het feit dat het vaccineren nog lang gaat duren en ook vanwege de onzekerheid rond de Britse mutant van het coronavirus.

,,Voor Friesland is de landelijke lijn belangrijk”, zegt Erik Krikke, woordvoerder van Sybrand Buma, de voorzitter van de Friese Veiligheidsregio en burgemeester van Leeuwarden.

‘Voor Friesland is de landelijke lijn belangrijk’

De verwachting is dat het kabinet binnenkort onder meer een besluit zal nemen over de invulling van Koningsdag op 27 april, de herdenking op 4 mei en de bevrijdingsfestiviteiten van een dag later. In de geest van de landelijke beslissing wordt in Friesland vermoedelijk ook een knoop doorgehakt over andere evenementen in de provincie.

,,Het is in deze tijd al bijna ondoenlijk om twee weken vooruit te kijken”, zegt Krikke. ,,Het is te vroeg om nu een besluit te nemen. Dat zou voorbarig kunnen zijn.”

” sourceimage=”https://www.lc.nl/incoming/3qwiop-201710184253.jpg/ALTERNATES/LANDSCAPE_768/201710184253.jpg” citylink=”http://nieuwsuitmijnstad.nl/Leeuwarden/2021-01-22-131821-nog-geen-besluit-over-friese-evenementen-het-is-in-deze-tijd-al-bijna-ondoenlijk-om-twee-weken-vooruit-te-kijken/” source=”Leeuwarder Courant” ][/sc]

Leave a Reply