2021-10-26 09:30:00 | Gloednieuwe (Ge)bakfiets voor Welzijn BloemendaalBLOEMENDAAL Het Rijk heeft geld beschikbaar gesteld aan gemeenten om de gevolgen van de coronamaatregelen op korte termijn dragelijker te maken. Dit geld is met name bedoeld voor inwoners die al kwetsbaar waren, zoals bijvoorbeeld alleenstaande ouderen. Met lokale partijen is gekeken hoe het geld duurzaam besteed kan worden. Ook Welzijn Bloemendaal was hierbij betrokken. “De coronacrises had, en heeft in beperktere mate, nog steeds grote impact op het welzijn van onze inwoners”, aldus Welzijn Bloemendaal.  

Tijdens de ‘lockdown’ gingen de medewerkers van Welzijn Bloemendaal langs ouderen met een gehuurde bakfiets met koffie en gebak, daarom werd de bakfiets ook wel ‘Gebakfiets’ genoemd. Zowel het initiatief als ook de naam werd een succes en zeer gewaardeerd onder de doelgroep. De Gebakfiets werd daarom bij meer activiteiten in de dorpskernen ingezet, bijvoorbeeld in de week tegen de eenzaamheid. Elke keer huren is dan lastig en duur daarom werd aan de gemeente voorgesteld een deel van de door het Rijk beschikbare gestelde gelden aan te wenden voor het aanschaffen van een eigen bakfiets. Deze aanvraag is gehonoreerd en wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive kwam hem zelf afleveren bij het gemeentehuis in Bloemendaal. Daar werd hij dankbaar aanvaard door Jorien Klomp, Sociaal-cultureel werker bij Welzijn Bloemendaal.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: