2020-09-30 09:22:00 | Mondkapjesplicht in Krimpens raadhuis

[ad_1]






  •  

keer gelezen






KRIMPEN A/D IJSSEL • Het dragen van een mondkapje is vanaf heden verplicht voor bezoekers van het raadhuis in Krimpen aan den IJssel. 

Medewerkers die achter de balie hun werk doen, zijn vrijgesteld van de verplichting om een mondkapje te dragen. Tussen hen en de bezoekers is plexiglas aangebracht. Bezoekers mogen als zij aan de balie zitten hun mondkapje af doen. Ook in de loopruimtes van De Tuyter geldt vanaf woensdag de plicht om een mondkapje te dragen. 

De invoering van de mondkapjesplicht komt voort uit het pakket van maatregelen dat de regering maandag presenteerde. Dit in een uiterste poging een algehele lockdown te voorkomen. Eén van de maatregelen is het samenkomen van mensen in de vorm van een bijeenkomst. De komende drie weken zal de gemeente geen bijeenkomsten organiseren en geplande bijeenkomsten cancelen. Alles gebeurt zoveel mogelijk online.  

Deurbeleid
Winkeliers in Krimpen aan den IJssel ontvangen een brief van de gemeente. Daarin worden zij gewezen op het zogeheten ‘deurbeleid’. Hierin moeten zij beschrijven hoe zij in hun winkel omgaan met de ontvangst en het bedienen van klanten. In de brief adviseert burgemeester Martijn Vroom dringend dat zij het dragen van mondkapjes door klanten verplicht stellen. Voor supermarkten komt daarbij de verplichting tot het regelmatig ontsmetten van materialen. Daarnaast moeten zij zorgen voor speciale winkeluren voor kwetsbare inwoners.

Ook horecaondernemers in het dorp ontvangen een brief. De kern daarvan is attentie op de verplichting om vanaf 21.00 uur geen klanten meer te ontvangen en om 22.00 uur de deuren te sluiten. ‘Wij zien toe op handhaving van deze regels’, schrijft het college. ‘Om hen (enigszins) tegemoet te komen in de schade, hebben wij besloten de horecaondernemers toe te staan het buitenterras ook in het komende najaar- en winterseizoen te gebruiken, namelijk tot 1 april.’

Onduidelijkheid
Wethouder sport Coen Derickx heeft maandag online met de besturen van Krimpense sportverenigingen gesproken. Bij hen heerst wat onduidelijkheid over wat nu wel en wat niet is toegestaan. ‘Zij ontvangen de komende dagen van ons een brief, waarin wij hierover zo zorgvuldig mogelijk helderheid verschaffen’, schrijft het gemeentebestuur.

Voor scholen zijn vooralsnog geen nieuwe maatregelen van kracht. ‘Wel zien we dat de diverse scholen op een nogal uiteenlopende wijze invulling geven aan hun verantwoordelijkheid met betrekking tot de coronaregels.’ Wethouder onderwijs Wubbo Tempel neemt contact op met de directies van de scholen om daar een beeld over te vormen.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply