2021-05-06 12:58:04 | Flashmob verrast wandelaars in Haarlemmerhout op Bevrijdingsdag | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Helaas ook dit jaar geen Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout, maar wie woensdag 5 mei een bezoekje aan het Vlooienveld bracht, kon toch van een beetje muziek genieten dankzij een spontane actie van een groep Haarlemmers. Ongeveer vijftig Haarlemmers zongen en dansten feestelijk gekleed in een flashmob voor verbaasd toekijkende wandelaars. Om de vrijheid te vieren, werd het nummer ‘Danser Encore’ gezongen, een nummer dat momenteel over de hele wereld ‘viral’ gaat. 

De compositie van ‘Danser Encore’ komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is geschreven door de Fransman Kaddour Hadadi. Hij is actief in de strijd tegen racisme en vreemdelingenhaat en voorvechter van waarden als menselijke broederschap en solidariteit. Zijn initiatief heeft in korte tijd veel sympathie en navolging gebracht. Er is inmiddels door de zangeres en zangpedagoge Tamara Maria Tahalele een Nederlandse tekst op zijn lied gemaakt met als titel ‘Wij dansen door’. Het nummer wordt de afgelopen weken spontaan uitgevoerd over de hele wereld, getuige vele YouTube-filmpjes. Ook in Nederland wint het nummer aan populariteit met flashmobs in onder andere Groningen, Breda, Nijmegen en nu dus Haarlem.

Volgens de organisatoren van de flashmob was het doel van de actie om mensen er bewust van te maken dat ze hun vrijheid niet af moeten laten pakken. Na het ‘optreden’’ in de Haarlemmerhout werden er ook nog flashmobs op de Grote Markt en Botermarkt gedaan. 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]