2021-05-11 07:08:37 | Medische Kliniek Velsen (5): Plastische chirurgie als specialisme | Haarlems Weekblad

[ad_1]

VELSEN de zesdelige serie ‘De Specialist’ komen medisch specialisten van Medische Kliniek Velsen aan het woord. In het vijfde deel vertelt directeur dr. Robert Kanhai over zijn werk als plastisch en reconstructief chirurg. Hij is gespecialiseerd in de reconstructieve chirurgie inhoudend de microchirurgie, genderchirurgie en esthetische ingrepen. “Goede medische zorg is maatwerk, omdat elk patiënt anders is”, aldus dr. Kanhai.

Plastisch chirurg Robert Kanhai en anesthesioloog- pijnspecialist Cees-Jan Oostwouder zijn in 2019 begonnen met Medische Kliniek Velsen met als doel om de zorg voor de patiënt beter te regelen. De patiënt staat hierbij centraal. “Vanaf 2016 kon ik geen genderchirurgie meer uitvoeren in Medisch Centrum Alkmaar. Ik heb altijd al een eigen genderkliniek willen openen waar medische specialisten een compleet pakket aan gespecialiseerde zorg leveren. Vanuit die gedachtegang is de huidige kliniek uitgebreid met meerdere medische disciplines zoals orthopedie, neurochirurgie, radiologie, gynaecologie en urologie. De kliniek is nog volop aan het groeien. Sinds april 2021 is er ook een afdeling neurologie aan toegevoegd”, aldus dr. Kanhai.

Waarom kiezen voor Medische Kliniek Velsen? “We zijn een kleinschalig chirurgische kliniek met zeer ervaren medische specialisten van verschillende disciplines. De dokter die de patiënt ziet, is ook degene die de operatie uitvoert. Binnen de kliniek zijn de lijnen kort, dus er kan veel en snel geregeld worden. Dat geldt niet alleen voor de directe zorg voor de patiënten maar ook interdisciplinair. Onze patiënten geven zelf aan dat ze zich geen nummer voelen. Ze worden gehoord en er is aandacht voor hen. Bij de Transgenderzorg en HME-MO patiënten behandelen wij speciale patiëntengroepen. Er zijn weinig plekken in Nederland waar deze patiënten naar toe kunnen. Het is daarom fijn dat ze nu ook op een andere plek terechtkunnen dan alleen een academisch ziekenhuis. Bij de transgender patiënten wordt het gehele operatie-palet aangeboden door ons genderteam bestaande uit de disciplines gynaecologie, urologie en plastische chirurgie”, vertelt dr. Kanhai.

Hoe zit het met de vergoedingen? “Bij plastische chirurgie moet er voor veel ingrepen een aanvraag ingediend worden bij de verzekeraar, evenals in een regulier ziekenhuis, zoals een borstverkleining. Maar voor bijvoorbeeld een ingreep aan de hand wordt er geen machtiging aangevraagd. Na goedkeuring door de verzekeraar worden de kosten van de behandeling vergoed. De cosmetische chirurgie valt onder de zogenoemde privé zorg zoals een ooglidcorrectie en buikwandcorrectie. Bij de privé zorg moet de patiënt, zoals gebruikelijk, de kosten zelf betalen”, legt dr. Kanhai uit.

Dr. Kanhai voegt hieraan toe: “Omdat Medische Kliniek Velsen voor de diverse behandelingen geen contracten met de verzekeraars heeft, wordt er soms gedacht dat een patiënt niet door ons in de kliniek zou kunnen en mogen worden geopereerd. Dat is een misverstand. Als de verzekeraar de behandeling vergoed, dan ontvangt de kliniek bij instemming minder geld. De patiënt dient wel zijn of haar eigen bijdrage te betalen, maar hoeft niet bij te betalen voor de operatie.”

Bij Medische Kliniek Velsen gaat de reguliere zorg gewoon door. De wachtlijsten zijn kort en de zorg wordt uit de basisverzekering vergoed. Voor meer informatie: www.mkvelsen.nl.

Sutiah van Netten

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]