2021-05-14 13:00:00 | Weekendtip: wandel de Zandsculpturenroute door Zandvoort

[ad_1]

ZANDVOORT De weekendtip van deze week is een kortere wandelroute, maar wel een met mooie bezienswaardigheden. De Zandsculpturenroute is vanaf deze week in zijn volle glorie te bewonderen. Afgelopen week waren de zandsculpturen namelijk nog in opbouw.

De Zandsculpturenroute in Zandvoort is zo’n 1,5 kilometer lang en voort je langs de zes ware zandkunstwerken die dit jaar gebouwd werden in het kader van het EK Zandsculpturen 2021. Een evenement die dit jaar voor de tiende en laatste keer gehouden werd in de Zandvoortse kustplaats. Afgelopen zondag werden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. 

WINNAARS Zandkunstenaar Martijn Rijerse ging er met de winst vandoor. Zijn kunstwerk ‘het gestapelde landschap’, met de sprekende ogen, was voor de jury de overduidelijke winnaar. Dit kunstwerk is te vinden op het Badhuisplein, bij B op de routekaart (zie kaart onderaan). Het sculptuur van Niall Magee werd door de kinderjury beloond als winnaar. Zijn ‘Landschap door het oog van Van Gogh’ staat op de Swaluëstraat (bij het Zandvoorts Museum), onder nummer D op de routekaart.

Maar ook de andere zandkunstwerken zijn zeker een bezoekje waard. Op het Badhuisplein naast het kunstwerk van Rijerse is ook het kunstwerk ‘Omarmend’ van Hanneke Supply te vinden. Verderop de route kom je op het Kerkplein het zandkunstwerk van Maxim Gazendam tegen, ‘Denkend aan Holland’ is hier het thema. Dan op de ‘Kreisel’ rotonde rechtdoor naar de Louis Davidsstraat richting het HDMZ Museum staat het ‘Landschap door het oog van de kijker’ van Jeroen Advocaat. Daarna loop je het best even terug naar het kruispunt om dan de weg te vervolgen richting het stationsplein. Hier staat het laatste kunstwerk van de route; Fergus Mulvany maakte hier het ‘Landschap door het oog van Mondriaan’.

Meer weten over het EK Zandsculpturen? Neem dan een kijkje op zandsculpturenroute.nl of download HIER de route.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]