2021-06-23 06:00:00 | Zomerexpositie met Mexicaans tintje bij Galerie Bloemendaal

[ad_1]

BLOEMENDAAL Galerie Bloemendaal (Bloemendaalseweg 46) opent vrijdag 25 juni van 13.00 tot 17.00 uur een zomerexpositie, die nog tot en met 1 augustus te zien is. Tussen 17.30 en 18.30 uur wordt de film ‘Límites sin Límite’ (Grenzen zonder grens) getoond, over de trek van Mexicanen naar de VS en is er een korte lezing, gebaseerd op het boek: ‘Vertel me het einde’ van Valeria Luiselli.

De tentoonstelling omvat werk uit heel verschillende werelden. Mexicaanse schilderkunst en kindertekeningen van project Wereld Ouders, een film over het Nationaal Ballet, ingetogen fotowerk, de wondere wereld van Chili, sprookjesachtig keramiek, balletdansers en ballerina’s, Chinese parels en transparante objecten.

Rob Sjouke is bekend van de tv-serie ‘Rembrandt’, waar hij als negende eindigde. Als balletdanser bij het Nationaal Ballet voelde hij zich rondlopen in een schilderij. Nu schildert hij balletten, naast portretten en vrij werk. Zijn passie voor de dramatische licht- en donkerwerking vloeien nu door in zijn schilderijen. Naast het ballet had hij als kind ook de droom schilder te worden. Zijn olieverf werk is klassiek en figuratief.

Sem Sjouke (27) is in de voetsporen van zijn vader Rob getreden als klassiek danser bij het Nationaal Ballet. Zijn tweede liefde is het maken van films. Sem is met z’n dansfilms nu ook te zien in deze expositie. 

Veerle Blaauw haar werk gaat over structuur en tussenruimte. Ze speelt met lijnen, rasters en vlakken met openingen, ze zoekt verbinding in de combinatie van regelmaat, structuur en het afwijken hiervan. Haar materiaal vindt ze in bouwmarkten, op straat en in de natuur. De serie ‘In between’ gaat over tussenruimte. Wat speelt zich daar af. Wat is binnen wat is buiten?

Karen Winnubst studeerde aan de Fotoacademie Amsterdam. Haar werk bestaat uit landschapsfotografie, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. De natuur staat centraal; overweldigend, ruig en krachtig, maar tegelijk ook sereen en rustgevend. Ze verzamelt foto’s van landschappen uit haar omgeving maar ook uit nieuwe plekken elders in de wereld. De foto die op locatie wordt genomen is slechts het beginpunt. Daarna ‘schildert’ ze met die beelden.

Er is ook werk van zes Mexicaanse jongeren die tekeningen hebben gemaakt over het thema migratie, Adrianita, Brigido, Eric, Nayeli, Rogelia en Silbino. Zij wonen in het familiehuis Nuestros Pequeños Hermanos dat in Nederland vertegenwoordigd wordt door de Stichting ‘Wereld Ouders’. Zij zetten creatieve projecten op om de jongeren die het nodige hebben meegemaakt de kans te geven hun traumatische ervaringen uit het verleden te verwerken en een plek te geven. Onder andere door de verkoop van het werk van deze jongeren kunnen zij deze projecten realiseren. Meer info: www.creatieveprojectenmexico.nl.

Eva Jorritsma laat sprookjesachtig keramiek zien. Haar voorstellingen stappen regelrecht uit een droom Marion van Harreveld toont haar nieuwe fotowerk uit Dubai en de serie ‘Shelters’.

Joke Hoogendoorn heeft nieuwe sieraden van edelstenen die ze haalt uit China. Daarnaast heeft ze een serie Mexicaanse sieraden gemaakt, waarvan de opbrengst in haar geheel gaat naar de Stichting Wereld Ouders.

Floor de Bruyn Kops toont een tweeluik over de gedichten ‘Honderd liefdessonnetten voor Mathilde’ van Pablo Neruda, Chili, en aanverwant werk.

Pablo Esteban Sanchez Rijlaarsdam zijn werk kenmerkt zich door een intensieve manier van schilderen en fel kleurgebruik. Veel voorkomende thema´s zijn familie, religie, liefde, woede, leven, dood en de menselijke psychologie. Hij schildert uit een noodzaak om te creëren, een honger om zich te uiten en al zijn emoties en gedachten los te laten op het canvas. Zijn heel jonge jaren heeft hij doorgebracht in Mexico. Daarna verhuisde hij met zijn ouders naar Leiden. 

Reserveren kan via art@floordebruynkops of 06-55736257. Kijk voor meer informatie op www.galeriebloemendaal.com.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]