2021-07-12 09:50:00 | Zonnig begin eerste kofferbakmarkt in IJmuiden

[ad_1]

IJMUIDEN Het was afgelopen zaterdag weer de eerste kofferbakmarkt sinds anderhalf jaar in IJmuiden en dat was te merken. Het was ‘s ochtends al gezellig druk en ook de weersvoorspellingen gooiden geen roet in het eten, het bleef droog tot het eind van de middag.

Het evenement op Plein 1945, voor het gemeentehuis, kon een gezellige drukte verwelkomen. “Het is vaak eerst rustig opbouwen en dan vanaf een uur of half 11, komt de bezoekersstroom op gang. Het was een heel goed bezochte markt, heel gezellig!” zo vertelt organisator Harry Plevier enthousiast. De sfeer was gemoedelijk en er werd genoten van het mooie weer door zowel bezoekers als aanbieders. Er stonden zo’n 53 kofferbakken open op de markt, “een goede opkomst” vindt Harry. Ook veel bezoekers waren blij om eindelijk weer eens over de rommelmarkt te kunnen struinen nadat deze zo lang afwezig was.

De markt had te maken met een wegafsluiting in de directe omgeving, waardoor de organisatie het verkeer moest leiden naar de juiste parkeervakken. “Maar ook dat is heel goed verlopen, geen problemen gehad”, aldus Harry.

Komende zaterdag, 17 juli, is er weer een leuke markt in IJmuiden. Dan kunnen de liefhebbers hun hart ophalen op de Snuffelmarkt aan de Lange Nieuwstraat.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]