2021-09-25 15:52:00 | De toekomst van elektrisch rijden te bewonderen op circuit Zandvoort

[ad_1]

ZANDVOORT Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Natuurlijk ligt de aanschafprijs van een elektrische auto hoger dan van een benzine- of dieselauto. Maar als je alle andere kosten zoals onderhoud, wegenbelasting en verbruik meerekent, dan is de elektrische auto in sommige gevallen zelfs voordeliger. Bij aanschaf komt daar nog een ruime aanschafsubsidie bij.

De nieuwste modellen van elektrische wagens zijn te bewonderen tijden de EV Experience, op 24, 25 en 26 september 2021 op het circuit in Zandvoort. Maar er mag ook in de nieuwste modellen over het circuit gereden worden. De belangstelling daarvoor is groot. Ook zijn er workshops over hoe je de overstap maakt naar elektrisch rijden en wat je daarover moet weten. 


Wijnand Burger

Er staan niet alleen de nieuwste elektrische modellen. Je ziet er ook nieuwe ontwikkelingen op elektrisch vervoer, zoals e-bikes, steps, scooters en elektrische motors. De meeste modellen hebben een futuristisch uiterlijk. 

Een accu kan door gebruik, leeftijd en (snel) laden achteruitgaan. Bij een aanschaf van een tweedehands elektrische auto kan dat een aandachtspunt zijn. Gelukkig kan het bedrijf Edge Mobility de accu keuren. Hun rapport geeft aan hoe gezond de accu is. Daarnaast ondersteunt het bedrijf erkende autobedrijven, die gespecialiseerd zijn in elektrisch rijden.

Studenten van de Technische Universiteit in Delft laten hun nieuwste raceauto op waterstof zien. Vorig jaar werden ze in de door hun ontwikkelde racewagen ‘Forze VIII’ nog tweede in een officiële race op het TT-circuit in Assen. Met het nieuwe ontwerp de ‘Forze IX’ verwacht het team een nog grotere sprong te maken in de wereld van groen racen. Ze gaan met dit model de strijd aan met de beste conventionele racewagens, iets wat nog nooit eerder gedaan is.


Wijnand Burger

De studenten geloven dat waterstof de brandstof van de toekomst is. Grote automerken, zoals Hyunda, Mercedes Benz, Honda en Toyota zijn al bezig met de ontwikkeling hiervan. Als waterstof met zon- of windenergie geproduceerd wordt is het een aantrekkelijk alternatief voor de opslag van energie. In theorie kan het zelfs door bestaande aardgasleidingen worden getransporteerd. 

Een bedrijf heeft een aanhangwagen ontwikkeld, de EcarPOWER 5kVA. Het is een huurtrailer vol met elektrische batterijen. De aanhangwagen kan voor vele toepassingen gebruik worden, zoals foodtrucks, lichtshows en geluidinstallaties op plaatsen waar geen energievoorziening aanwezig is. Deze wagen bestaat uit gerecyclede accu’s.

Verder zijn veel technische hoogstandjes en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vervoer te bewonderen op het circuit.   

Door Wijnand Burger 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]