2020-08-20 20:55:44 | En dat noemt zich een christen.

[ad_1]

(Column) Dokkum – Ik bezocht myn vader even. Zit in spannende tiiden, mut deur de MRI. Omdat ie der teugen opsiet kreeg ik gien teugengas mar, anders was ’t bezoek útbarsten in ’n skeldserenade fan heb ik jou daar: D’r was ien in Dokkum die had ‘m nogal stoord an myn útingen teugen de gereformeerden in myn columns.

En dat ség je dan teugen myn vader? Je komme dan niet bij mij? Dat is nou precies werom ik teugen de gereformeerde kerk anskop. Achter de rug om. Naar myn vader. Kom dan bij mij astou d’r moeite met hewst as ik jim de waarhied fertel. Ik weet nietiens wie astou bist. Want dat is ’t gereformeerde hart fan myn vader. Die verdedigt dij, niet mij nee, dij. Ók typisch gereformeerd.

Ik hew in columns hiervoor skreven over Wajongcliënten die sugenaamd in beskerming nomm’n wurde deur hun âlders en vervolgens bijna de volledige wilsbekwaamheid afnomm’n wurd. Veurnamelik fanút kerkelik oogpunt. De bek werd mij suwat weer snoerd fanavond. Mar ik bin opstapt.

Kiek even naar de foto hierboven. Ik bin an ’t werk. Met ’n bosmaaier die ik volledig zelf betaald hew. Gien enkele cent subsidie d’rop. En dat hew ik deen omdat ik ’n kunstheup hew en dus moeilijk bukke kin. Mar ik hew wel onkrúd in de tún. Met ’n speciale burstel d’r op kin ik toch nog zelf dat onkrúd tussen de tegels weg krije. Of mut ik ’n pgbtje anfrage?

Natuurlijk krije anderen der òk lucht fan en die viene dat wel handig dat Harmen dat kin. En dat wil ik òk wel doen. Mar in myn eigen tempo. Dus ik spreek ’n vaste priis af en hoelang ik d’r over doen dat is myn saak. En ik regel myn saakjes met ’t UWV.

Kiek hier die foto. Niet in opdracht nomm’n. En ik weet wie ‘m nomm’n hewt. Dat is vertrouwd. Gien foute bedoelingen met. Mar zij is òk niet gereformeerd. Menig gereformeerde suu su’n foto drekt naar de belastingdienst sture.

En dat noemt zich ’n christen.

Love rules,

Harmen Poortman

[ad_2]

Source link

Leave a Reply