2020-10-03 15:35:00 | Niet dansen maar tot 22.00 uur kaarten in nachtclubs Haarlem: "Nog niet echt ons uur"

HAARLEM – Aan creativiteit geen gebrek bij de Haarlemse horeca-ondernemers. De nieuwe dwingt clubs en cafés om op stipt 22.00 uur hun deuren te sluiten. Om dat deels op te kunnen vangen, gaan de deuren op verschillende plekken eerder open. “Normaal gesproken ben ik nu nog thuis”, aldus Joost van Rijmenam van café Stiels.

Daar stoppen de vernieuwingen niet. Zo wordt de dansvloer in Club June ingeruild voor een tafel om te kunnen kaarten. “Het is leuk om verschillende dingen te proberen om toch open te kunnen zijn”, vertelt eigenaar Martijn Bevelander.

Verderop bij Kokonoches blijven veel tafels nog leeg. “Tsja, dit is nog niet echt ons uur, zal ik maar zeggen”, vertelt Guus van Kol hangend aan de bar. 

Bekijk hieronder hoe de nachtclubs  in Haarlem met de veranderingen omgaan. Tekst loopt door onder video.

Samenwerking

De moeilijke tijden zorgen wel voor saamhorigheid onder verschillende horecagelegenheden. Zo kun je bij café Stiels al vanaf 17.00 uur een hapje eten bestellen. Niet vanuit de eigen keuken, maar uit die van het eetcafé om de hoek.

Ook Kokonoches en Club June gooien zichzelf samen in de strijd. “Wij hebben geen keuken en zij wel”, vertelt Bevelander van Club June. “Dus waarom dan geen gezamenlijk Oktoberfest met bier en braadworsten.”

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply