2020-10-04 12:49:00 | Alkmaarders in de rij voor Ontzet-tas met zuurkool: "Dan maar een familiefeestje"

ALKMAAR – Geen lange rijen op het Canadaplein dit jaar, maar een drive-through op het parkeerterrein van het AZ-stadion: leden van de ‘8 October vereeniging’ konden vandaag een een tas ophalen, mét de befaamde Alkmaar Ontzet-maaltijd. De nieuwe burgemeester Emile Roemer was er ook. 

“Oh, zit er zuurkool in? Lekker”, zegt een Alkmaarse die twee tassen komt ophalen. Want inderdaad: er zit een doosje met zuurkool en worst in de tas, maar ook een vlag en stoepkrijt.

In tijdsblokken konden duizenden Alkmaarders vandaag hun Ontzettend Anders-tas ophalen. Ze zijn enerzijds teleurgesteld dat de traditionele viering dit jaar niet doorgaat vanwege corona, maar ook verrast door de drive-through. “We gaan Alkmaar Ontzet dit jaar dan maar met familie vieren, eten met mijn dochters, ook gezellig.”

NH Nieuws was erbij en sprak ook nog even met de burgemeester.

Tekst gaat door onder de video

Het is een van de dingen die de 8 October Vereeniging dit jaar organiseert. Kijk hieronder wat er nog meer te doen is komende week. 

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply