2020-10-04 13:43:38 | Tijdelijke opnamestop op IC Rode Kruis Ziekenhuis na meerdere besmettingen onder personeel

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

BEVERWIJK – Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft een tijdelijke opnamestop op de afdelingen Intensive Care en in het Brandwondencentrum dat bij het ziekenhuis hoort. De aanleiding hiervoor is het toenemende aantal besmettingen onder het personeel op die afdelingen.

Op betreffende afdelingen worden in ieder geval de komende 24 uur geen nieuwe patiënten meer opgenomen. Al het personeel en de patiënten die al op de afdelingen liggen, worden uit voorzorg getest.

Morgen is er opnieuw overleg in het crisisteam, dan kan afhankelijk van de resultaten worden besproken de afdelingen opnieuw te openen. 

Volgens Peter van Barneveld, waarnemend voorzitter van de raad van bestuur van het RKZ, gaat het om een voorzorgsmaatregel. “We nemen het zekere voor het onzekere en laten alle collega’s en patiënten van betreffende afdelingen testen. We doen dit om met voldoende medewerkers, veilige zorg aan onze patiënten op de IC te kunnen blijven bieden.” 

De patiënten die op de betreffende afdelingen liggen en hun families zijn ingelicht.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/398230.684971f.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/398230.684971f.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply