2020-10-04 15:54:00 | Ondernemers Bazaar eisen antwoord: "Directie houdt ons aan het lijntje"

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

BEVERWIJK – Tientallen marktkooplui van de Bazaar in Beverwijk hebben zich vanochtend verzameld bij het marktkantoor. Ze willen méér zekerheid en eisen dat de huur tot het einde van de coronacrisis wordt verlaagd. “We willen duidelijkheid”, vertelt ondernemer Farim aan NH Nieuws. 

“Door corona komen er minder bezoekers”, zegt Marco van Gelder. Naar eigen zeggen behartigt hij als secretaris van een ondernemersvereniging de belangen van ‘bijna 300 ondernemers’ op de Bazaar. Hij pleit voor een collectieve korting, waar alle ondernemers op de Bazaar voor in aanmerking komen. “Maar de Bazaar wil met niemand praten.” 

Dat de directie zich halsstarrig opstelt en niet openstaat voor gesprekken, is volgens Bazaar-woordvoerder Mariska Roos pertinent onwaar. “Tijdens de lockdown hebben we de huur volledig kwijtgescholden en de afgelopen maanden hebben we huurders korting gegeven”, vertelt ze aan NH Nieuws. Dat Van Gelder honderden ondernemers vertegenwoordigt, zoals hij claimt, klopt volgens Roos niet. “Hooguit een handjevol.”  

Mariska Roos bevestigt dat zich vanochtend enkele ‘gefrustreerde’ ondernemers bij het marktkantoor hebben gemeld om een korting op de huur te bedingen. “Ze wilden met ons praten, over hoe we elkaar kunnen helpen. Dat is een valide vraag. We hebben afgesproken dat we de lusten en lasten gaan verdelen, met een korting op de huur.”

Huur gehalveerd

Vanmiddag hoorden de marktkooplui dat hun huur voor de komende maand gehalveerd wordt. Of dat betekent dat alle ondernemers op de Bazaar in de nabije toekomst voor een huurverlaging in aanmerking komen, is volgens Roos ‘nu nog lastig in te schatten’. “Dat hangt mede af van de bezoekcijfers.” Belangrijke kanttekening: ook voor de crisis was de hoogte van de maandelijkse huur gebaseerd op het verwachte aantal bezoekers. 

Roos benadrukt dat de coronacrisis niet alleen de marktkooplui, maar ook de Bazaar geld kost. “We snappen goed dat er een zondebok wordt gezocht, maar de vraag is of wij dat moeten zijn.” Ze vertelt dat de Bazaar er alles aan doet om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. “Zoals het overdekken van de boulevard, zodat bezoekers ook bij regen droog van de ene naar de andere hal kunnen.” 

Individuele toko

De Bazaar erkent dat de meeste ondernemers op dit moment het hoofd maar net boven water kunnen houden. “Winst maken is niet aan de orde, het is puur overleven”, aldus Roos. “Maar wij hebben het grote goed voor ogen, de ondernemers hun individuele toko en dat kan af en toe bijten.”

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/414907.b44b587.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/414907.b44b587.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply