2020-10-04 17:47:53 | Stengs opgeroepen als vervanger voor geblesseerde Bergwijn en Ihattaren

ZEIST – Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Mohamed Ihattaren (PSV) hebben zich afgemeld bij het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer heeft AZ’er Calvin Stengs opgeroepen als hun vervanger. 

Naast Stengs zijn clubgenoten Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Owen Wijndal opgeroepen voor Oranje. Namens Ajax zijn Daley Blind en Quincy Promes geselecteerd. Stengs kwam zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta (4-4) niet in actie. Hij zat nog een schorsing uit na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1).

Tekst gaat verder onder de tweet

De Noord-Hollander behoorde tot de voorselectie van Oranje die interim-bondscoach Dwight Lodeweges twee weken geleden bekendmaakte. Daarna viel de AZ-aanvaller af voor de definitieve selectie die de nieuwe bondscoach Frank de Boer afgelopen vrijdag presenteerde. Bondscoach Erwin van de Looi riep Stengs wel op voor Jong Oranje, maar moet hem dus nu afstaan aan De Boer.

Vervanger Stengs bij Jong Oranje

Ajacied Jurgen Ekkelenkamp is opgeroepen als vervanger van Stengs bij Jong Oranje. Voor Ekkelenkamp is het voor het eerst dat hij bij de definitieve selectie zit. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar wordt gespeeld op donderdag 8 oktober om 20.00 uur in stadion De Koel in Venlo. De uitwedstrijd tegen Jong Cyprus staat voor dinsdag 13 oktober op het programma. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld in de AEK Arena in Larnaca.

Drie interlands

Nederland speelt de komende interlandperiode drie wedstrijden. Op woensdag 7 oktober trappen de spelers van bondscoach De Boer om 20.45 uur af tegen Mexico voor een oefenduel. Daarna worden er in het kader van de Nations League uitwedstrijden gespeeld bij Bosnië-Herzegovina (11 oktober, 18.00 uur) en Italië (14 oktober, 20.45 uur). 

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply