2020-10-05 12:45:00 | Sloop Alkmaars ziekenhuis: "Begin van vernieuwbouwtraject van 17 jaar"

ALKMAAR – De sloop van het westelijk deel van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar is in volle gang. Door te slopen ontstaat er ruimte om nieuwbouw te plegen op het eigen terrein. Het is de eerste fase van het vernieuwbouwtraject, waardoor er over zeventien jaar een compleet nieuw ziekenhuis zal staan.

Bouwdirecteur Peter Geerlings van Noordwest Ziekenhuisgroep laat de werkzaamheden met trots zien. “De sloop is een bijzonder moment. Het is de start van fase 1. We gaan hierna nog zeventien jaar bouwen, slopen en weer bouwen. Een uitdagende klus omdat je ook in een hele kwetsbare omgeving aan het bouwen bent, en het ziekenhuis moet blijven functioneren.”

Tekst gaat door onder video

De sloop voor fase 1 moet in december afgerond zijn. Dan moet ook bekend zijn wie de nieuwbouwklus gaat uitvoeren. Nog altijd is de , maar het ziekenhuis gaat een vervolg geven aan de aanbestedingsprocedure. Daarna zal duidelijk worden welke aannemer gaat uitvoeren.

Veranderend zorglandschap

Datzelfde geldt voor het definitieve ontwerp. De tekeningen van de nieuwbouw worden nu nog tegen het licht gehouden om te komen tot een flexibel gebouw, waarin ook de kennis die dit jaar is opgedaan met de corona-pandemie wordt meegenomen.

Het totale vernieuwbouwproject beslaat in totaal drie fases. Die fasering zorgt er volgens het ziekenhuis voor dat er continue ingespeeld kan worden op het veranderende zorglandschap. Het nieuwe ziekenhuis wordt in oppervlakte kleiner dat het huidige gebouw.

Tekst gaat door onder foto

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply