2020-10-05 13:10:32 | Van der Sar genomineerd als ‘beste keeper aller tijden’

[ad_1]

Ajax-directeur Edwin van der Sar is genomineerd als ‘beste keeper aller tijden’. Dat heeft het prestigieuze voetbaltijdschrift France Football vandaag bekendgemaakt. 

Via Twitter reageert Van der Sar verheugd op het nieuws. ‘Het is een hele eer om op de lijst van beste keepers aller tijden te staan. Ik hoop dat ik gedurende deze jaren een beetje heb bijgedragen aan ons vak.’

Andere genomineerden zijn onder meer de voormalige doelmannen Gordon Banks (Engeland), Thomas Nkono (Kameroen), Dino Zoff (Italië) en Sepp Maier (Duitsland). 

Alternatief voor de Gouden Bal

De keepers maken daarmee kans om een plekje te bemachtigen in ‘het beste elftal aller tijden’. Een nieuwe verkiezing, die is uitgeschreven als alternatief voor de bekende Gouden Bal.

Omdat het zo’n gek voetbalseizoen is vonden de organisatoren het namelijk niet gepast om een ‘voetballer van het jaar’ te kiezen. 

Andere (oud-)Ajacieden

Ook andere (oud-)Ajacieden komen mogelijk in ‘het beste elftal aller tijden’. Zo is de onlangs overleden Wim Suurbier genomineerd door France Football bij de rechtsbacks. 

Daarnaast maakt Ronald Koeman kans op de titel ‘beste centrale verdediger aller tijden’ en is Ruud Krol kanshebber bij de linksbacks.

Cruijff, Keizer en Van Basten?

Overigens zijn nog niet alle genomineerden bekendgemaakt. Over een week wordt onthuld wie er kans maakt op de titel ‘beste middenvelder aller tijden’. En over twee weken wordt bekend wie tot de ‘beste aanvallers aller tijden’ behoren.

Uiteraard gaan we er bij AT5 vanuit dat Ajax-iconen als Johan Cruijff, Sjaak Swart, Marco van Basten, Piet Keizer en Frank Rijkaard ook bij de genomineerden in verschillende categorieën zullen behoren.

Beste elftal

Uiteindelijk mogen 170 journalisten bepalen wie de winnaars zijn. In december wordt vervolgens onthuld wie er in ‘het beste elftal aller tijden’ spelen.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply