2020-10-05 15:03:30 | Het is rond: Klaassen tekent tot juni 2024

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Het is nu officieel: Davy Klaassen keert terug bij Ajax. De middenvelder heeft een contract getekend dat per direct ingaat en nog loopt tot juni 2024. 

Ajax heeft daarvoor,, een transfersom van 11 miljoen euro betaald aan Werder Bremen. Het bedrag dat de Duitse club uiteindelijk ontvangt kan nog oplopen tot 14 miljoen euro. 

Voetballer van het Jaar

Klaassen begon zijn carrière in Amsterdam en volgde daar de jeugopleiding. Hij debuteerde vervolgens op 22 november 2011 tijdens het Champions League-duel tegen Olympique Lyon.

In totaal speelde Klaassen al 181 wedstrijden bij Ajax 1, waarbij hij 55 doelpunten maakte. Dat leverde hem in 2016 zelfs de titel ‘Voetballer van het Jaar’ op.

Terugkeer

Op 24-jarige leeftijd vertrok de middenvelder vervolgens naar het Engelse Everton. Daarna kwam hij uit voor Werden Bremen en binnenkort is de speler dus weer te zien bij Ajax, waar hij rugnummer 6 zal dragen. 

Thuiskomen

Marc Overmars, directeur voetbalzaken, kijkt daar al naar uit. ‘Davy is een kind van de club, het is goed dat hij nu op deze leeftijd terugkeert.’

Zelf is Klaassen ook blij om terug te zijn bij Ajax. ‘Dat voelt als thuiskomen voor mij. Mijn halve leven heb ik hier doorgebracht en het is fijn hier nu weer te zijn.’

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.at5.nl/images/398372.82c4eb5.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.at5.nl/images/398372.82c4eb5.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:AT5[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply