2020-10-05 16:14:10 | Rotterdamse moskeeënkoepel adviseert: voorlopig geen vrijdaggebed

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Een Rotterdamse moskeeënkoepel adviseert moskeeën de komende tijd geen vrijdaggebed te organiseren. “Een besmetting is er al een te veel”, zegt directeur Mohamed Bouimj van de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond. “Daarom adviseren wij dit, in het belang van onze samenleving.”

Het is nog niet bekend hoeveel moskeeën gehoor zullen geven aan de oproep van Bouimj. 32 van de 38 moskeeën in Rotterdam zijn aangesloten bij de koepel.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zegt tegen regionale omroep Rijnmond dat hij in ieder geval niet van plan is moskeebezoeken te verbieden. Hij doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van moskeebezoekers.

Verschillen tussen regio’s

Gisteren besloten al meerdere moskeeën in Amsterdam tijdelijk dicht te gaan vanwege het oplopende aantal besmettingen in de stad.

In de regio Haaglanden blijven moskeeën voorlopig wel open voor het vrijdaggebed, schrijft Omroep West. Islamitische organisaties pleiten voor meer duidelijkheid vanuit de veiligheidsregio.

Bouimj van de Rotterdamse moskeeënkoepel benadrukt dat er in moskeeën over het algemeen goed rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen. “Veel moskeeën hebben inmiddels mondkapjes verplicht naast de 1,5 meter afstand. Er word gelet op het maximumaantal personen. Ze doen echt alles om te voorkomen dat er binnen besmettingen plaatsvinden”, zegt Bouimj.

Waarom hij dan toch adviseert een streep te zetten door het vrijdaggebed? “Als is het maar voor het gevoel in onze samenleving”, zegt hij. “En we hebben zoiets van: alle kleine beetjes helpen.”

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”http://feeds.feedburner.com/~r/nosnieuwsbinnenland/~4/igiFlXXfFhQ” height=”1″ width=”1″ alt=”” border_radius=”0″ link=”http://feeds.feedburner.com/~r/nosnieuwsbinnenland/~4/igiFlXXfFhQ” height=”1″ width=”1″ alt=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NOS[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply