2020-10-05 18:24:28 | Ziekenhuizen Noord-Holland en Flevoland schalen reguliere zorg af

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Nagenoeg alle ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland schalen de reguliere zorg met 20 procent af om de zorg tijdens de tweede coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden, meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Ondanks de samenwerking met het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat helpt om coronapatiënten over het hele land te verspreiden, lukt het de ziekenhuizen door de toename van het aantal coronapatiënten niet om de reguliere zorg op het normale niveau door te laten gaan.

Niet-urgente afspraken, operaties en ingrepen worden uitgesteld. De spoedzorg gaat net als bij de eerste coronagolf gewoon door.

“We proberen 20 procent af te schalen op een veilige manier”, zegt Yvo Roos, voorzitter ROAZ Noord-Holland. “Het verschil bij de vorige golf is dat het nu meer gecontroleerd gaat.”

Toename besmettingen

Ook vandaag steeg het aantal nieuwe besmettingen landelijk weer sterker dan de dag ervoor. Bij het RIVM werden tot 10.00 uur vanmorgen 4581 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. 810 coronapatiënten liggen in het ziekenhuis, van wie 177 op de intensive care.

In een aantal ziekenhuizen, zoals het Antoni van Leeuwenhoek en het Brandwondencentrum, wordt de zorg niet afgeschaald.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”http://feeds.feedburner.com/~r/nosnieuwsbinnenland/~4/KvKSP8VCTTI” height=”1″ width=”1″ alt=”” border_radius=”0″ link=”http://feeds.feedburner.com/~r/nosnieuwsbinnenland/~4/KvKSP8VCTTI” height=”1″ width=”1″ alt=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NOS[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply