2020-10-05 19:13:04 | Reguliere zorg in Noord-Hollandse ziekenhuizen afgeschaald

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

NOORD-HOLLAND – Bijna alle ziekenhuizen in de provincie schalen de reguliere zorg af met 20 procent. Dat is nodig om de zorg tijdens de toestroom van coronapatiënten toegankelijk te houden. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ).

Patiënten worden zo veel mogelijk verspreid over het land. Desondanks lukt het de ziekenhuizen niet om de reguliere zorg op het normale niveau door te laten gaan. 

Niet-urgente afspraken, operaties en ingrepen worden uitgesteld. De spoedzorg gaat net als bij de eerste coronagolf gewoon door.

“We proberen 20 procent af te schalen op een veilige manier”, zegt Yvo Roos, voorzitter van het ROAZ tegen de . “Het verschil bij de vorige golf is dat het nu meer gecontroleerd gaat.”

Digtale hulpmiddelen 

Eerder vandaag werd al bekend dat het OLVG de reguliere zorg afschaalt. Er wordt ingezet op digitale hulpmiddelen zodat er meer zorg kan worden geleverd. 

Patiënten kunnen bijvoorbeeld met hun vragen terecht bij het online portaal. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van thuismeetapparatuur. 

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/402039.c3adc74.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/402039.c3adc74.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply