2020-10-06 02:19:38 | Kabinet start campagne om elkaar te helpen tijdens corona

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge geven dinsdag het startsein voor een campagne die mensen aanspoort elkaar aandacht te geven en stil te staan bij het verdriet dat het coronavirus heeft veroorzaakt. Onder het motto ‘Aandacht voor elkaar’, worden mensen opgeroepen elkaar door de tweede golf heen te slepen.

Rutte en De Jonge nemen dinsdag het voortouw in Den Bosch, waar ze praten met tien Brabanders die corona tijdens de eerste golf van dichtbij hebben meegemaakt. De premier wilde aanvankelijk een nationale dag van bezinning organiseren om stil te staan bij de invloed die het virus op de samenleving heeft gehad. Nu blijkt dat de epidemie nog niet voorbij is, wil het kabinet ook aandacht voor problemen die in de tweede golf alleen maar groter worden, zoals eenzaamheid en werkloosheid.

Renske de Kleijn uit Herpen is een van de mensen die met Rutte en De Jonge praat. Haar vader kreeg corona en belandde op de ic. “Het kwam goed, maar het was wel heftig. Ook voor mijn twee kleine kinderen.” Ze vindt het het belangrijk om te delen wat de epidemie doet met jonge kinderen en hun (groot)ouders, maar ook hoe je elkaar kunt helpen. “Nu we in de tweede golf zitten wordt de maatschappelijke teneur negatiever. Ik vind het mooi om aandacht te besteden aan positieve initiatieven.”

Het kabinet wil dat acties op lokaal niveau van de grond komen. Op de website www.aandachtvoorelkaar.nl worden de komende maanden initiatieven verzameld. Een aantal acties, zoals een theatervoorstelling voor ouderen in Gelderland en een bloemlegging bij herdenkingsplekken voor coronaslachtoffers in Overijssel staat al op de site. Volgens een woordvoerder van de overheid moeten de voorbeelden lokale partijen en burgers “inspireren” om zelf iets op te zetten.

Het bericht Kabinet start campagne om elkaar te helpen tijdens corona verscheen eerst op Nieuws.nl.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:nieuws.nl[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply