2020-10-06 04:16:03 | D66: ook mondkapjesadvies voor mbo en hoger onderwijs

[ad_1]

Ook voor het mbo en hoger onderwijs zou er een dringend advies moeten komen om een mondkapje te dragen, vindt coalitiepartij D66. Op die manier zouden mogelijk meer studenten in het mbo, hbo en op universiteiten weer fysiek onderwijs kunnen volgen, stelt de partij.

“Dagelijks zitten een miljoen studenten thuis, en bestaat hun onderwijs de hele dag uit een computerscherm”, zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte. “Als ze met een mondkapje op iets meer veilig ├ęcht college kunnen krijgen, doen de meeste studenten dat graag”, verwacht hij. Bij elkaar komen om te werken is een “fundamenteel onderdeel van het onderwijs”.

Naast het uitbreiden van het mondkapjesadvies naar het mbo en hoger onderwijs, wil D66 dat er een nieuwe RIVM-richtlijn komt, “gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over het virus”. Zo zou duidelijk moeten worden dat studenten weer vaker fysiek onderwijs kunnen volgen. De vorige richtlijn is ruim drie maanden oud, benadrukt de partij.

Ook zou de mate van ventilatie op mbo- en hbo-instellingen en universiteiten moeten worden gecontroleerd, net als gebeurt op scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

Het bericht D66: ook mondkapjesadvies voor mbo en hoger onderwijs verscheen eerst op Nieuws.nl.

[ad_2]

[sc name=”link-naar-bron” sourcelink=https://nieuws.nl/algemeen/20201006/d66-ook-mondkapjesadvies-voor-mbo-en-hoger-onderwijs/]

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply