2020-10-06 05:07:53 | Hortus krijgt drie ton uit corona-noodkas

[ad_1]

De inkomsten van de Hortus Botanicus zijn flink gedaald door de coronacrisis. Daarom wordt er drie ton vrijgemaakt uit de corona-noodkas van de gemeente om de botanische tuin te ondersteunen.

Op deze manier moet ‘de bijna 400 jaar oude botanische tuin door het zware coronajaar heen geholpen worden’, zo staat in een persbericht. 

Inkomsten dalen

De Hortus is als zelfstandige stichting voor zo’n 85 procent van de inkomsten afhankelijk van bezoekers.

Door de lockdown daalden de inkomsten dan ook behoorlijk. Bovendien kwamen er in de periode daarna ook een stuk minder bezoekers naar de botanische tuin. 

Hoofd boven water houden

Zelf heeft de stichting op verschillende manieren geprobeerd om het hoofd boven water te houden. Bijvoorbeeld door in de avond open te gaan en door extra programma’s te verzorgen. 

‘Op alle afdelingen is nagedacht over kostenbesparingen en veilige manieren om publiek te trekken en inkomsten te genereren’, vertelt directeur Carlien Blok.

Bovendien kreeg de Hortus na een eerste verzoek om hulp ook al steun en donaties.

Groene buitenlocaties om te ontspannen

Toch bleek dit niet voldoende te zijn om de verliezen op te vangen. De extra steun is daarom hard nodig, vindt de gemeente, zeker vanwege de rol die een plek als de Hortus tijdens de coronacrisis kan spelen. 

‘Nu we met zijn allen noodgedwongen veel meer thuis zijn, is extra duidelijk geworden hoe belangrijk open en groene buitenlocaties zijn voor Amsterdammers om te ontspannen’, verklaart de gemeente.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

Leave a Reply