2020-10-06 09:27:00 | Musical over Johan Cruijff in de maak, volgend jaar in première

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

AMSTERDAM – Vijf jaar nadat Johan Cruijff komt er een musical over dé voetballegende uit Betondorp. Cruijffs familie, die onmiddellijk enthousiast was, is betrokken bij de productie. Wie welke rol speelt, wordt op een later moment bekendgemaakt. 

Met rock, opera en hiphop hebben regisseur en scriptschrijver Tom de Ket en theaterproducent Wolter Lommerde nadrukkelijk de ambitie om er geen standaardmusical van te maken. In de vormgeving is een combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken te zien. Bovendien zal het personage dat in de huid van Cruijff kruipt niet zingen.

Dat Cruijff niet gaat zingen in de musical is eigenlijk symbolisch voor zijn eigenzinnige karakter, vertelt de persvoorlichter van ’14, de musical’. De voetballer hield vooral van praten, en dat zal in de musical niet anders zijn. 

Danny

Ook het personage Danny, Cruijffs vrouw, zal haar opwachting maken, al zal Danny niet zichzelf spelen, benadrukt de producent. De musical wordt in samenwerking met zijn familie gemaakt die ervan overtuigd is dat het een ‘kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt’. 

De musical gaat naar verwachting volgend jaar september in premiére in het nieuwe AFAS-theater in het Utrechtse Leusden. De theaterproducent gaat er daarbij van uit dat er tegen die tijd ‘geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn’. 

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/415009.c488592.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/415009.c488592.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply