2020-10-06 11:10:00 | VIDEO: Ziekenhuispersoneel Noordwest staat muzikaal stil bij coronavirus

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

ALKMAAR – Medewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder hebben een coronalied geschreven en opgenomen. Dit omdat het vandaag ‘nationale corona-bezinningsdag’ is. Op de melodie van Ramses Shaffy’s ‘Zing, vecht, huil’ staat het zorgpersoneel stil bij de impact van het virus.

Het lied is in samenwerking met Popup Choir uitgevoerd, en het ‘koor’ zijn medewerkers die achter hun computer meezingen. “Shaffy’s nummer bevat één voor één elementen die tekenend zijn geweest voor afgelopen tijd. Door het lied hopen we te verbinden en mensen een moment voor bezinning te bieden”, laat het ziekenhuis weten.

#Bezingingschallenge

6 oktober is uitgeroepen tot nationale corona-bezinningsdag: een landelijke dag voor iedereen die met het virus te maken heeft (gehad). Daar hoort ook een ‘bezingingchallenge’ bij. Noordwest vraagt zoveel mogelijk mensen en zorginstellingen om op social media een foto, video of soortgelijk lied met deze hashtag te delen, om aan te geven dat ook zij stilstaan bij de impact van het virus.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/415015.3459206.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/415015.3459206.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply