2020-10-06 11:14:00 | Kunstlijn dit jaar ingetogener van opzet

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

[HAARLEM] Hoewel door de verscherpte coronamaatregelen veel evenementen en activiteiten afgelast worden, gaat de Kunstlijn dit jaar vooralsnog gewoon door. Zaterdag 31 oktober en zondag 1 november vindt de 35e editie plaats met het thema ‘Reikwijdte’.Door de coronacrisis is de Kunstlijn dit jaar wel ingetogener van opzet: het programma is beknopter, de vrijdag vervalt, er is geen grootse opening en geen muziek en optredens. De ruim 180 deelnemende kunstenaars zijn blij dat zij toch de deuren van hun atelier kunnen openen om te tonen wat zij de afgelopen maanden maakten. Kunstliefhebbers kunnen de ateliers en de geprogrammeerde tentoonstellingen in Haarlem en omstreken op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur bezoeken. THEMA Het thema ‘Reikwijdte’ kan op verschillende manieren worden gelezen. Letterlijk, als de afstand die kunstwerken en hun makers door alle gedragsregels moeten overbruggen naar de toeschouwer. Maar ook figuurlijk, als benoeming voor de impact die deze tijd zal hebben op alle verbindingen die kunst maakt.Ondanks alle beperkingen vindt de organisatie van de Kunstlijn het belangrijk dat kunstenaars in deze ingewikkelde tijd zichtbaar blijven en hun werk kunnen tonen en verkopen. Er is daarom gekeken op welke manier de Kunstlijn dit jaar toch kan plaatsvinden: klein, maar fijn en met aandacht voor mooie en kunstzinnige dingen die tijdens de afgelopen maanden zijn ontstaan. Zonder voorbij te gaan aan de zorgen om de huidige situatie. DEELNEMERS Alle deelnemende locaties staan in het teken van hedendaagse kunst en de ontwikkelingen daarin. Zo zijn er weer speciale tentoonstellingen te zien in het Provinciehuis (Reanimatie), Kloostergangen (Grenzeloos Verbonden) en de in een jachthuis getransformeerde Sociëteit Vereeniging (De Jachtkamer, psalm 42). De Kunstlijn viert dit jaar haar 35-jarige jubileum als hét kunstevenement van Haarlem en omstreken. Museum Haarlem toont daarom affiches en foto’s van 35 jaar Kunstlijn naast een expositie van Stefan de Groot. Nieuwkomer als locatie is de Groenmarktkerk met de expositie ‘Verlangen’. De Waarderpolder is vertegenwoordigd op verschillende locaties en ook in de omliggende gemeenten Velsen en Heemstede zijn tal van kunstenaars en tentoonstellingen te bezoeken. De overzichtstentoonstelling is te zien in Kunst Centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 van zaterdag 17 oktober tot en met zaterdag 7 november.Om de Kunstlijn op een voor iedereen veilige manier te laten plaatsvinden is in overleg met de veiligheidsdiensten en de gemeente een coronaprotocol opgesteld voor alle locaties. Sommige locaties zullen hun eigen bestaande protocol hanteren. De organisatie van de Kunstlijn drukt bezoekers op het hart de coronarichtlijnen overal na te leven. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de Kunstlijn. De plattegrond is te vinden in de Kunstlijn krant, die voorafgaande aan en tijdens het Kunstlijn-weekeinde gratis kan worden afgehaald bij Kunst Centrum Haarlem, de VVV en vele andere Kunstlijn-locaties. Uitgebreide informatie over het aanbod tijdens de Kunstlijn, last minute wijzigingen en het coronaprotocol zijn te vinden op en op www.kunstlijnhaarlem.nl.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”http://storage.pubble.nl/96897487/content/2018/10/89076a30-fb6d-448e-aeb6-8b5d879b61b4.jpg” border_radius=”0″ link=”http://storage.pubble.nl/96897487/content/2018/10/89076a30-fb6d-448e-aeb6-8b5d879b61b4.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:Haarlems Weekblad[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply