2020-10-06 13:15:00 | Rappende snelheidsduivel Boef wil volgers bewustmaken van risico’s hardrijden

ALKMAAR – De Alkmaarse rapper Boef wil zijn status als influencer op social media (1,5 miljoen volgers op Instagram) inzetten om zijn veelal jonge volgens bewust te maken van de risico’s van snelheidsovertredingen. 

Dat zei de 27-jarige rapper vanochtend in het gerechtshof in Den Bosch, waar het hoger beroep diende dat hij had aangetekend tegen de veroordeling voor een van de twee snelheidsovertredingen die hij in 2016 zou hebben begaan. In dat jaar deelde de rapper enkele op sociale media waarin te zien was hoe zijn auto met bijna 300 km/u over de snelweg en met 165 km/u door de bebouwde kom van Tilburg scheurde.

Boef werd vorig jaar januari veroordeeld tot een rijverbod van 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij ontkent echter dat hij achter het stuur zat toen zijn auto door Tilburg scheurde. “Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg”, vertelde hij. “Ik ga geen vingertjes wijzen, ik zit hier voor mezelf, maar ik was het in ieder geval niet.” Wel geeft hij toe dat hij achter het stuur zat toen zijn auto ruim twee harder dan toegestaan over de snelweg reed. “Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden.”  

Vandaag liet hij het gerechtshof weten zijn verantwoordelijkheid te willen nemen voor die overtredingen. “Als jonge jongen dacht ik niet na over de consequenties, het was gewoon een beetje stoer doen”, aldus de rapper, die benadrukte dat hij de afgelopen jaren flink is veranderd. “Ik was toen 22 jaar, nu 27. Een mens verandert en dat heb ik ook wel bewezen met de tijd”, vertelt hij. “Ik kan er niks mooiers van maken, het was toentertijd gewoon een domme keuze.”

‘Moeilijk te verteren’

De rapper vindt het terecht dat hij moet boeten voor zijn snelheidsovertreding op de snelweg, maar wil dus worden vrijgesproken voor de snelheidsovertreding in Tilburg. De rechter vindt het ‘moeilijk te verteren’ dat hij zich lang op z’n zwijgrecht beriep, en die overtreding nu ontkent. “Als je iets niet gedaan hebt, is dat bewijzen het eerste wat je doet, lijkt mij.” 

Wanneer de rechter vraagt of hij bereid zou zijn om zijn bereik in te zetten voor bewustwording, stemt Boef daar gelijk mee in. “Dat zei ik zelf ook al tegen mijn advocaat. Het zou mij veel slimmer lijken als jullie mijn bereik gebruiken om jongeren bewust van bepaalde dingen te maken.” 

Het hof doet over twee weken uitspraak.

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply