2020-10-10 18:28:00 | LIVE | Besmettingen in deze vier regio’s ’ernstig’ | Binnenland

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-utrecht” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

In vier Nederlandse regio’s is het aantal coronabesmettingen zo hard opgelopen, dat de situatie er niet langer ’zorgelijk’ is, maar ’ernstig’ is geworden. Dat is het hoogste risiconiveau. Dat geldt vanaf zaterdag in de veiligheidsregio’s Utrecht, Hollands Midden, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Holland Zuid. Zij staan daarmee op hetzelfde niveau als Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden.

De situatie in een regio wordt ernstig wanneer in een week tijd meer dan 150 op de 100.000 inwoners positief zijn getest, of als meer dan 10 procent van de uitgevoerde tests positief is. „Hard ingrijpen is noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie”, legt de overheid uit op het coronadashboard.

In de rest van het land is de situatie ’zorgelijk’. Voor de meeste veiligheidsregio’s gold dat al, maar het risiconiveau voor IJsselland, Limburg-Noord, Zuid-Limburg en Zeeland is zaterdag verhoogd. Daar gold eerder de status ’waakzaam’, het laagste risiconiveau.

Intussen blijft de coronadrukte in de ziekenhuizen toenemen. Ziekenhuizen behandelen zaterdag 1190 patiënten vanwege besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 51 meer dan op vrijdag.

Het is vooral druk op de verpleegafdelingen. Daar liggen zaterdag 955 coronapatiënten, 55 meer dan op vrijdag en 370 meer dan vorige week zaterdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is het afgelopen etmaal iets gedaald, van 239 naar 235. Dat is de eerste afname in een week tijd.

Vrijdag zijn er voor het eerst sinds de corona-uitbraak in Europa op één dag meer dan 100.000 besmettingen geregistreerd. Een derde van de gevallen is in Oost-Europa. De grootste brandhaarden zijn het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Spanje en Frankrijk. Deze landen meldden de afgelopen drie dagen steeds meer dan 10.000 nieuwe gevallen per dag.

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bekijk hier het liveblog van

” sourceimage=”https://www.telegraaf.nl/images/1200×630/filters:format(jpeg):quality(80)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/e43b2472-0b47-11eb-8aec-0217670beecd.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Amsterdam/2020-10-10-182800-live-besmettingen-in-deze-vier-regios-ernstig-binnenland/” source=”deTelegraaf” ][/sc]

Leave a Reply