2020-10-11 05:40:19 | Wild west achtervolging over de A1 met 250 kilometer per uur

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

AMSTERDAM – Bij een politie-achtervolging over de A1 tussen Laren en Amsterdam zijn vannacht snelheden van boven de 250 kilometer per uur gehaald. De achtervolging eindigde in Amsterdam Noord met een kleine kettingbotsing waarbij de politieauto geramd werd door het voertuig van de hardrijder. De politie heeft een 31-jarige man uit Denemarken en een 21-jarige man uit Irak aangehouden. 

Een auto met een Duits kenteken reed veel te hard over de A1 en kreeg bij de afslag Laren voor het eerst een stopteken van de politie. De agenten en het voertuig namen de afslag, maar in plaats van te stoppen gaf de bestuurder vol gas en reed snel weer de A1 op richting Amsterdam.

Hoge snelheid

Een eenheid van de Amsterdamse politie zag even later de auto met hoge snelheid aankomen vanaf de A1. Het voertuig reed de ringweg A10 Oost op en ging via de Zeeburgertunnel naar Amsterdam Noord. Meerdere politie-auto’s zetten de achtervolging in.

De bewuste auto nam uiteindelijk de afslag Kadoelen. Bij de achtervolging raakte een ander voertuig tussen de hardrijder en de politie. Toen de politie voor de verdachte auto wilde komen, werd de politie-auto geramd. Hierdoor ontstond een kleine kettingbotsing waarbij alle drie de auto’s tot stilstand kwamen. Er raakte niemand gewond. 

De twee mannelijke inzittenden zijn aangehouden en het voertuig is in beslag genomen. In de auto zaten ook twee vrouwen, maar die zijn niet aangehouden. De politie wil weten waarom de auto zo hard reed en kijkt of er bijvoorbeeld geheime ruimtes in de auto zijn. 

” sourceimage=”https://media.nhnieuws.nl/images/415352.81e43f2.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Amsterdam/2020-10-11-054019-wild-west-achtervolging-over-de-a1-met-250-kilometer-per-uur/” source=”NH Nieuws” ][/sc]

Leave a Reply