2020-10-11 19:32:19 | GGD Kennemerland gaf tientallen mensen verkeerde uitslag coronatest

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

HAARLEM – De GGD Kennemerland heeft gisteravond per ongeluk 35 mensen een verkeerde uitslag van de coronatest gegeven. Door een administratieve fout in het laboratorium hoorden mensen onterecht dat ze geen corona hadden en vice versa. 

Volgens een woordvoerder zijn de uitslagen van een reeks testen per ongeluk bij een andere reeks testen gezet. 

Zondagochtend is de GGD over de fout geïnformeerd en is direct actie ondernomen om dit te herstellen. De fout geïnformeerde mensen hebben alsnog de goede uitslag gekregen.

Risico

GGD Kennemerland betreurt de fout, “maar hoopt en vertrouwt erop dat inwoners het algemene advies om anderhalve meter afstand te houden, blijven volgen. Daarmee blijft het risico dat er andere mensen besmet zijn geraakt beperkt”, aldus de GGD. 

Storing

Begin deze week kampte een laboratorium waar de testen uitgevoerd worden al met een storing. Hierdoor moesten duizend mensen in Kennemerland op hun coronatestuitslag. 

” sourceimage=”https://media.nhnieuws.nl/images/405895.2c72d0e.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Haarlem/2020-10-11-193219-ggd-kennemerland-gaf-tientallen-mensen-verkeerde-uitslag-coronatest/” source=”NH Nieuws” ][/sc]

Leave a Reply