2020-10-12 07:33:00 | Stem van Krimpen wil af van vloekverbod

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-zuid-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/wLJcSLR/Logo-Province-Zuid-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Zuid-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”


  •  

keer gelezen


KRIMPEN A/D IJSSEL • Stem van Krimpen wil af van het vloekverbod in Krimpen aan den IJssel. Er is volgens de lokale partij geen wettelijke grondslag om het verbod te handhaven. 

“Onze fractie is net als veel Krimpenaren groot voorstander van respectvol taalgebruik, maar om iets op te nemen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) waar niet op gehandhaafd kan worden is totaal overbodig”, verklaart fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk. “Bovendien is deze symboolpolitiek nota bene in strijd met de grondwet art 7. Gelukkig leven wij in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Natuurlijk vinden we het niet netjes om te vloeken of te schelden. Maar om gemeenschapsgeld en kostbare vergadertijd te spenderen aan iets waar we geen invloed op hebben gaat ons te ver.” 

Amendement
Het Wetboek van Strafrecht biedt volgens Slotboom-Zeedijk voldoende waarborgen en rechtsmiddelen om op te treden als het gaat om belediging, smaad, laster, het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. Stem van Krimpen is van plan om tijdens de komende raadsvergadering een amendement in te dienen om het vloekverbod te schrappen. “Laten we het vloekverbod nu voor eens en voor altijd schrappen en ons vooral richten op zaken waar de gemeenteraad over gaat. Met elkaar zorgen we voor een fijne, veilige leefomgeving voor alle Krimpenaren.”

Krimpen aan den IJssel is één van de 14 gemeenten in Nederland (totaal 355, red.) met een vloekverbod in de APV.

” sourceimage=”http://storage.pubble.nl/350eaab2/content/2020/10/6fbadda1-70b0-4eda-8139-41a67b063a72.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Provinciaal/2020-10-12-073300-stem-van-krimpen-wil-af-van-vloekverbod/” source=”hetKONTAKT” ][/sc]

Leave a Reply