2020-10-12 16:00:00 | Winkeliers niet blij met mogelijk verbod op koopzondag: “Neem dan de zaterdag”

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

HILVERSUM РOm het oplaaiende coronavirus een halt toe te roepen, overweegt het kabinet amateursport aan banden te leggen en wordt de maximale groepsgrootte verkleind. Tevens zou het kabinet overwegen  om koopzondagen te verbieden. Maar volgens Hilversumse ondernemers werkt dat juist averechts.

NH Nieuws

“Het is geen goed idee”, vertelt Anie Heijdra, die een winkel met kinderspullen heeft. “Want nu wordt het juist verspreid over de zaterdag en zondag en dan gaan we alles weer op de zaterdag zetten en krijg je extra drukte op de zaterdag. Dus dat lijkt mij niet verstandig om te doen.”

Ondernemersvereniging BVHilversum ziet ook geen oplossing in de maatregel. “Dan moet je het goed doen, dan moet je de zaterdag wegnemen en wordt het pas echt rustig”, vertelt Amin Usman van de vereniging. “Dan jaag je de consument natuurlijk naar online. Als dat is wat je wilt prima, maar daar help je de economie en het midden- en kleinbedrijf zeker niet mee.”

Ondernemers over het mogelijk afschaffen van de koopzondag – NH Nieuws

Volgens de ondernemers zijn juist ruimere openingstijden de oplossing, zodat er meer spreiding komt. Amil heeft zijn openingstijden al verruimd en laat klanten met kleuren zien wanneer het rustig is in de winkel.

“Het kost geld, want je moet meer personeel inzetten om ruimere openingstijden te voorzien”, vertelt hij. “En dat doen we en is geen probleem om een veilig winkelmoment te kunnen geven. Als je dan juist de avond en de zondag wegneemt dan wordt het juist druk op de dagen die nu al druk zijn.”

💬 Wil je niets missen uit ‘t Gooi?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via

” sourceimage=”https://media.nhnieuws.nl/images/415424.4541995.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Hilversum/2020-10-12-160000-winkeliers-niet-blij-met-mogelijk-verbod-op-koopzondag-neem-dan-de-zaterdag/” source=”NH Nieuws” ][/sc]

Leave a Reply