2021-01-20 10:01:08 | Online shoppen via de etalageruit | Haarlems Weekblad

HAARLEM Nu veel winkels al geruime tijd dicht zijn en voorlopig ook nog wel dicht lijken te blijven, hebben veel ondernemers het lastig om hun producten aan de man te brengen en zo toch nog wat te verdienen. Een stel Haarlemse ondernemers biedt uitkomst met de website . Deze website maakt winkelen via de etalageruit met behulp van QR-codes mogelijk. 

Mede-initiatiefnemer Herman Assen legt uit dat ondernemers op deze website in enkele minuten hun winkel en daarna hun producten kunnen toevoegen. “Ondernemers die zich bij ons aansluiten, krijgen een eigen digitale QR-code die ze uit kunnen printen en kunnen verspreiden onder hun klanten. Dat kan bijvoorbeeld door de QR-code op de winkelruit te plakken, maar de code kan ook gedeeld worden door middel van social-media, visitekaartjes et cetera. Ondernemers kunnen hun klanten zodoende direct naar hun webwinkel of zelfs naar een specifiek product leiden”.

Omdat de website net als bijvoorbeeld Amazon en Bol een gezamenlijke site is van meerdere ondernemers vindt er automatisch kruisbestuiving plaats. Koopt de klant bloemen bij ondernemer 1 dan komt automatisch de vaas van winkelier 2 in beeld. Assen: “Op deze manier kunnen Haarlemse ondernemers gezamenlijk de omzet weer verhogen en de strijd weer aangaan met de reeds bestaande webwinkels. Op deze manier is de lockdown een aanzet tot een nieuwe manier van winkelen die ook na de Covid-crisis omzetverhogend zal werken omdat de winkels via o.a de etalageruit nu 24 uur per dag geopend zullen zijn.”

De website moet uiteindelijk landelijk zijn werk gaan doen. De start is echter in Haarlem en tijdens de crisis is de service gratis voor Haarlemse ondernemers. Na de crisis is de basis ‘no-cure no pay’.

Bronvermelding:Haarlems Weekblad

Leave a Reply