2021-01-20 15:50:00 | KLM stopt voorlopig met alle verre vluchten

SCHIPHOL – KLM stopt voorlopig met alle intercontinentale vluchten en sommige vluchten binnen Europa. Aanleiding voor het besluit zijn de aankondigde maatregelen van het kabinet om iedere reiziger te verplichten een negatieve PCR-test én antigeentest bij zich te hebben. Dat geldt ook voor bemanningen. KLM wil het risico niet nemen bemanningsleden achter te moeten laten in het buitenland.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Zolang de houdt KLM haar lange afstandsvloot vanaf vrijdag aan de grond op Schiphol, laat een woordvoerder aan NH Nieuws weten. Ook stopt KLM met vliegen naar een aantal Europese bestemmingen, maar welke zijn nog niet bekend.

Risico

Als voorbeeld geeft de woordvoerder een reis naar Zuid-Korea. De bemanning kan met een negatieve PCR-test binnen 72 uur van Schiphol naar Seoel en terug vliegen, maar moet dan voor vertrek naar Schiphol ook een antigeentest doen. Als die positief zou blijken, moet dat bemanningslid worden achtergelaten. Dat risico wil KLM niet nemen.

De maatregel geldt ook voor repatriëringsvluchten en vrachtvluchten. Het kabinet kondigde vandaag een vliegverbod aan voor heel Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply