2021-01-20 20:17:56 | Burgemeester Halsema: Complottheorieën over agenten in burger ‘verfoeilijk’

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

AMSTERDAM – Burgemeester Halsema van Amsterdam zegt geschrokken te zijn van de beweringen op sociale media dat agenten in burger, de zogenoemde Romeo’s, afgelopen zondag tijdens het coronaprotest op het Museumplein rellen zouden hebben uitgelokt.

Er waren zondag meerdere teams met Romeo’s actief . “De suggestie alleen al dat politieagenten, ambtenaren van een aanhoudingseenheid, geweld uitlokken waar hun collega’s de dupe van worden en dat ze hun eigen eed en opvattingen zouden schenden, is bedroevend”, zei Halsema tijdens de gemeenteraadsvergadering. “Ik vind het ook verfoeilijk en neem er op elke manier afstand van.”

Halsema vertelde dat er niet één, maar drie politiepaarden met een ploertendoder zijn geslagen. Eén van de paarden werd maar liefst vier keer op het hoofd geraakt. Ze zei dat er ook steeds meer bekend wordt over de identiteit van de verschillende demonstranten. “De persoon die alsmaar met bebloed hoofd op social media rondgaat, dat was iemand die vlak daarvoor een trap uitdeelde aan de ME.”

Ze is niet te spreken over de rol van organisator Michel Reijinga, die niet in het Westerpark wilde staan. “Er is hem aangeboden om met mij te praten, maar dat voorstel heeft hij afgeslagen. Hij heeft, enigszins verhuld, wel opgeroepen om naar het Museumplein te komen. Dat is buitengewoon jammer, hij heeft geen verantwoordelijkheid genomen. Er was daardoor geen ordedienst en er waren geen regels over het afstand houden.”

Aanstaande zondag wil Reijinga weer op het Museumplein staan, naar eigen zeggen om koffie te drinken. Daarnaast roept het account van Viruswaarheid op om zondag naar het Museumplein te komen. Halsema zei dat er geen demonstratie is aangevraagd. Gemeente, politie en justitie bekijken nog welke maatregelen er genomen kunnen worden. “Als die daartoe leiden dat het mensen ontmoedigt, dan zullen we ze natuurlijk bekendmaken.”

“Mocht men ideeën hebben om te demonstreren, meld het. Zorg voor redelijk overleg, ordediensten en voorzorgsmaatregelen”, zei ze tegen tegenstanders van de coronamaatregelen. “Bent u van plan om spontaan en in grote getale naar het Museumplein te komen, doe het niet.”

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/422649.4afd8b5.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/422649.4afd8b5.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply