2021-01-20 21:59:51 | Ajax moeiteloos door in de beker ten koste van AZ

Ajax heeft vanavond met gemak de kwartfinale van het bekertoernooi gehaald door AZ met 0-1 te verslaan. De enige goal werd in de eerste helft gemaakt door Zakaria Labyad. 

In het begin ging het gelijk op, maar beide ploegen waren rommelig waardoor er weinig kansen ontstonden in de openingsfase. De eerste echte grote mogelijkheid was voor Ajax. Promes raakte de paal na een mooi afstandsschot vanaf de linkerkant van het veld. Ajax voerde daarna de druk op AZ op, iets waar de Alkmaarders moeilijk mee om konden gaan.

Na ruim een half uur spelen kwam Ajax op voorsprong na een goede hoge voorzet van Tagliafico vanaf links. Jurgen Ekkelenkamp nam aan en schoot de bal hard op AZ-keeper Bizot, maar die kreeg hem niet klemvast. Hij kwam in de voeten van Zakaria Labyad terecht die van dichtbij kon binnenschieten. 

Acht wijzigingen

Erik ten Hag wijzigde zijn team op maar liefst acht plaatsen ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen zondag. Alleen Quincy Promes, Nico Tagliafico en Ryan Gravenberch stonden ook in de basis tijdens de Klassieker. Nieuwe namen in de basis waren onder andere David Neres, Maarten Stekelenburg en Lissandro Martinez. 

Tweede helft

David Neres keerde na rust niet meer terug op het veld, Sébastien Haller was zijn vervanger. De tweede helft bleef Ajax druk uitoefenen op de verdediging van AZ, maar de eerste grote kans was voor de ploeg uit Alkmaar via Boadu. Klaassen en Timber kwamen even voor dat moment  in het veld voor Rensch en Ekkelenkamp.

Goed weg kwam Ajax even later toen een goal van Boadu werd afgekeurd wegens hands na een mooie voorzet van Teun Koopmeiners. Alvarez was even later dicht bij de 0-2, maar zijn kopbal kwam op de lat terecht. Doelpuntenmaker Labyad maakte de negentig minuten niet vol, hij werd tien minuten tijd gewisseld voor Tadic. 

Tegen wie Ajax in de volgende ronde speelt wordt later duidelijk, morgen worden eerst nog twee andere wedstrijden gespeeld. Zondag speelt Ajax om 12.15 uur uit in Sittard tegen Fortuna. 

Leave a Reply