2021-01-22 20:06:07 | Drukte bij jeugdpsychiaters door pandemie: ‘Forse toename angst en somberheid’

Nieuws uit mijn stad - Provincie Zuid-Holland - https://nieuwsuitmijnstad.nl

In de pandemie is het niet alleen druk op de covid-afdelingen, ook bij de jeugdpsychiaters bij het AMC stromen de cliënten binnen. 'Klachten van somberheid, angst, slaapproblemen en gevoelens van eenzaamheid zien we fors toenemen', aldus jeugdpsycholoog Kim van Slobbe.

'Binnen de psychiatrie merk je dat jongeren die al in zorg waren, dat die klachten vele malen forser zijn dan ze al waren', vervolgt ze.

Volgens Slobbe leiden de klachten in sommige gevallen tot levensbedreigende situaties. 'Wat je ziet is een forse toename aan eetstoornissen en suïcidaliteit. En zelfbeschadigend gedrag en zelfmoordpogingen.'

Beroep op politiek

Met de komst van de avondklok doen de jeugdpsychiaters een beroep op de politiek om in actie te komen. 'Des te sterker is het appèl: wat dan wel? Hoe kunnen die jongeren elkaar dan wel treffen? Op welke manier en waar? Wanneer dan? Moeten ze dan wel de hele dag alleen maar bezig zijn met school?', aldus Van Slobbe.


Bronvermelding:AT5

Leave a Reply