2021-02-17 07:20:00 | Springertuin tijdelijk gesloten om natuur te laten herstellen | Haarlems Weekblad

[ad_1]


HAARLEM De Springertuin, het wandelpark in de Haarlemmer Kweektuin, is vanaf donderdag 18 februari tijdelijk gesloten voor bezoek. Door het toegenomen aantal bezoekers, die zich ook steeds vaker buiten de paden begeven, is er schade toegebracht aan de kwetsbare vegetatie in de tuin. Door de sluiting, die vermoedelijk drie maanden gaat duren, krijgt de vegetatie de kans om te herstellen.

De Haarlemmer Kweektuin is aangelegd in 1912 door Leonard Springer om Haarlem van groen te kunnen voorzien. De Springertuin is onderdeel van de Haarlemmer Kweektuin. Door de bijzondere en gevarieerde vegetatie heeft de Springertuin een hoge ecologische waarde en levert het een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in de buurt. In de Springertuin bevinden zich onder andere ook de Ruïnes van het Huis ter Kleef en het Kabouterpad.  

Andere onderdelen In de Haarlemmer Kweektuin blijven wel geopend voor bezoek, zoals de natuurspeelplaats, de dierenweide en de speelweide. Ook blijven de ondernemers, zoals het Kweekcafé, bereikbaar. Na de heropening van de Springertuin zijn bezoekers weer van harte welkom om hier te wandelen, genieten van de natuur en inspiratie op te doen. Er is elk seizoen veel te beleven.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply