2021-09-21 08:49:00 | Viking-graaf Dirk III komt tot leven in de Ruïne van Brederode

[ad_1]

SANTPOORT-ZUID De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen iedere maand een weekend weer tot leven. Dit kunnen de edelen zijn, maar ook de ambachtslieden van het kasteel. 

Zaterdag 25 en zondag 26 september is het Ruïne Bewoond en krijgt de ruïne heuse Vikingen op bezoek. Ook komt Viking-graaf Dirk III speciaal uit Vlaardingen om te vertellen dat hij de Slag bij Vlaardingen heeft gewonnen. Zo is het graafschap Holland ontstaan. 

In dit weekend komt ook voor het eerst ‘onze’ eigen Dirk tot leven: hij wordt de eerste Heer van Brederode. Als jongste zoon van de Heer van Teylingen wil hij op het Land van Brederode een kasteel bouwen om de graaf te ondersteunen bij de Strijd om Holland. 

Iedereen die ‘onze’ Dirk een handje wil helpen met het bouwen van zijn kasteel kan rekenen op een beloning. Helaas weet niemand meer waar zijn kasteel heeft gestaan, want zijn zoon heeft het eerste kasteel afgebroken om een sterker kasteel te bouwen. Dat is nu de Ruïne van Brederode. 

Aagje de Vertelster kan er alles over vertellen. Bezoekers kunnen erover lezen in het boek ‘Juffrouw HEndriKS, De vloek van de Ruïne van Brederode!’ dat op de ruïne verkrijgbaar is. 

Naast deze levende geschiedenis is de alom geroemde Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ met de 4.000 poppetjes te bezichtigen met de speurtocht voor jong en oud. Tickets reserveren kan via ruinevanbrederode.nl.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]