2021-10-12 08:34:00 | Pieter Vermeulen Museum vol met activiteiten in herfstvakantie

[ad_1]

DRIEHUIS Het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis pakt flink uit voor kinderen in de herfstvakantie. Allereerst is er een leuke speurtocht bij de tentoonstelling ‘Word zo slim als een vos’ waarmee je de vos volgt in diverse leefgebieden. 

Daarnaast is er de gehele week een speciale speurtocht die aansluit bij het thema ‘natuurschatten’ van de Beleefweek van het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Kinderen gaan op zoek naar kleine speciaal ingerichte vitrines met bijzondere resten van dieren uit de collectie van het museum, de zogenaamde ‘natuurschatten’ van de conservator. Kunnen kinderen raden van welk dier het is? Zijn de antwoorden goed, dan mogen ze een fossiel maken met de afdruk van een ammoniet. 

Op woensdag 20 oktober is van 14.00-15.00 uur Florian’s Vogelhoek waarin de 9-jarige Florian omringt door opgezette vogels al zijn weetjes over vogels deelt en vragen beantwoordt. En voor wie van kunst houdt, is er de expositie Noorzeekunst t/m 28 november met een 22-tal kunstwerken van jutster Corrine Oudenampsen.  Op donderdag 21 oktober van 14.00 tot 16.00 uur kan je onder leiding van de kunstenares zelf een kunstwerk maken. Juttershoutjes en spulletjes zijn welkom.

Voor alle activiteiten is er een toegangsbewijs voor het museum nodig. De Noorzeeworkshop is 3,50 euro. Voor meer informatie over de activiteiten en reserveren van een toegangsbewijs zie www.pietervermeulenmuseum.nl

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]